spacer


  David Beckham  
David Beckham David Beckham David Beckham

David Robert Joseph Beckham
(Leytonstone, Londen, 2 mei 1975) is een Engels voetballer. Hij is een middenvelder die vooral bekend staat om zijn voorzetten, spelvoortzettingen en kapsels.

Beckham tekende in 1991 een stage-contract bij Manchester United en maakte daar in 1995 zijn Premier League debuut. Het jaar daarop hielp hij Manchester, samen met onder meer Ryan Giggs aan de landstitel en de beker in Engeland. In het seizoen 1998/99 was hij een belangrijk onderdeel van het team dat de "treble" binnenhaalde: het landskampioenschap, de beker en de Champions League. In totaal speelde Beckham 397 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 86 maal scoorde.

Op 17 juni 2003 tekende Beckham bij Real Madrid dat hem voor 37 miljoen euro van Manchester United kocht; datzelfde jaar kreeg hij van koningin Elizabeth de onderscheiding van de Orde van het Britse Rijk (Most Nobel and Excellent Order of the British Empire) met name de graad van "Officer of the Order of the British Empire". Niet alleen de voetballende kwaliteiten, maar ook het merk 'David Beckham' verhuisden daarmee naar Madrid. In het Verre Oosten is Beckham mateloos populair en niet geheel toevallig verhuisde Beckham naar Madrid, vlak voordat Real een tour had in het Verre Oosten. In de eerste seizoenen haalde David Beckham nooit het niveau bij Real Madrid die iedereen van hem gewend was uit de tijd van Manchester United. Beckham draagt bij Real Madrid shirtnummer 23, wat een gebaar zou zijn naar Michael Jordan, die bij de Chicago Bulls altijd met nummer 23 speelde.
spacer spacer
spacer