instagram      
spacer


  Kenneth Perez  
Kenneth Perez Kenneth Perez Kenneth Perez

Kenneth Perez
Kenneth Pérez Dahl Jensen (Kopenhagen, 29 augustus 1974) is een Deense voetballer en international. Zijn officiële achternaam is Jensen, maar gezien de gangbaarheid van die naam in Denemarken heeft hij gekozen om de achternaam van zijn Spaanse moeder te gebruiken.
Perez spreekt Nederlands, Duits en Engels, maar vanwege zijn Deense vader en Spaanse moeder spreekt Perez ook vloeiend Spaans en Deens.

Perez begint zijn professionele voetbalcarrière bij FC Kopenhagen. In 1997 werd hij door Sef Vergoossen naar MVV gehaald. In de winterstop van 1999-2000 tekende hij een contract dat hem voor vijf en een half seizoen bond aan AZ. Roda JC claimde echter dat zij al een contract met Perez hadden, dat met ingang van het seizoen 2000-2001 in zou gaan. Uiteindelijk besliste de arbitragecommissie dat het contract tussen Perez en Roda JC ongeldig was en vertrok Perez naar AZ. Na AZ werd hij door Ajax (2006) gehaald maar na 1 seizoen vertrok hij al naar PSV (2007). Op de helft van het seizoen werd hij door Ajax teruggehaald om aan het einde van het seizoen verkocht te worden aan Twente (2008). Na FC Twente heeft hij nog als amateur gespeeld bij AFC alvorens voetbalanalyticus voor televisie te worden. Als voetballer werd hij vaak boos op journalisten en gaf dan geirriteerde antwoorden.


spacer spacer
spacer