instagram      
spacer


  Nigel de Jong  
Nigel de Jong Nigel de Jong Nigel de Jong

Nigel de Jong (Amsterdam, 30 november 1984) is een Nederlands voetballer, en zoon van oud-international Jerry Murrien de Jong. Vanaf januari 2009 staat hij onder contract bij Manchester City.

De middenvelder heeft de jeugdopleiding bij AFC Ajax genoten. Voor de Amsterdamse club maakte Nigel de Jong zijn debuut in het profvoetbal op 19 oktober 2002 in de wedstrijd Ajax - AZ Alkmaar, die eindigde in 6-2. Zijn interlanddebuut volgde anderhalf jaar later op 31 maart 2004 in de wedstrijd Nederland - Frankrijk, die eindigde in 0-0 en waarin de Jong na 69 minuten inviel voor clubgenoot Rafael van der Vaart.

Vanaf 26 januari 2006 werd Nigel de Jong herenigd met Rafael van der Vaart. De Jong tekende een contract bij het Duitse Hamburger SV. Ajax ontving een bescheiden transfersom van ongeveer anderhalf miljoen euro. De Jong's contract liep nog maar een half jaar door.

Op 10 juli 2005 werd er in Amsterdam een plein naar hem vernoemd. Samen met zijn vriendin Winona heeft Nigel de Jong een dochter met de naam Isaura-Si´┐Żnna en sinds 3 juni 2009 ook een zoon met de naam Kyan. In zijn jeugd is Nigel de Jong begonnen aan het gymnasium, maar heeft uiteindelijk zijn middelbare school diploma gehaald op de HAVO. In Hamburg had hij naast het voetbal een onderneming in exclusieve auto's.
Op 21 januari 2009 bereiktte De Jong een akkoord met het Engelse Manchester City. HSV ontving 19,5 miljoen euro voor de overgang, na Owen Hargreaves (25 miljoen) en Emerson (20 miljoen) is hij de duurste speler die de Bundesliga verlaat. De Jong tekende een contract dat hem tot 2013 aan de Engelse club verbindt. De hoogte van het transferbedrag is opmerkelijk, omdat De Jong een clausule in zijn contract had, dat hij in de zomer van 2009 Hamburger SV voor slechts 2,5 miljoen mocht vertrekken.

De Jong verdiende in het seizoen2009/2010 meer dan 8 miljoen euro wat hem de best betaalde Nederlandse sporter van dat jaar maakt.

spacer spacer
spacer