instagram      
spacer


  Ruud van Nistelrooij  
Ruud van Nistelrooij Ruud van Nistelrooij Ruud van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij
Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooy(oorspronkelijk Van Nistelrooij) (Oss, 1 juli 1976) is een Nederlandse voetballer.
Van Nistelrooy is geboren op 1 juli 1976 in Oss en groeide op in Geffen. Hij begon met voetballen bij de plaatselijke amateurclub aldaar, Nooit Gedacht. Daar speelde hij enige tijd, maar hij wilde graag hogerop en koos voor het hoger aangeschreven RKSV Margriet. Daarna ging hij naar FC Den Bosch waar hij in de jeugd begon en enkele jaren later op 17-jarige leeftijd onder trainer Hans van der Pluijm debuteerde in het eerste. Dat was op 3 mei 1994 in een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Zijn scorende vermogen valt bij de Bossche club niet op, onder meer omdat Van Nistelrooy toen centraal op het middenveld speelde en zijn ploeggenoot Anthony Lurling vanaf de vleugel de afmaker was. Bij FC Den Bosch speelde hij zes jaar bij de jeugd en vier seizoenen in de hoofdmacht. Na FC Den Bosch vertrok hij voor 600.000 gulden naar sc Heerenveen. Onder trainer Foppe de Haan ontplooide Van Nistelrooy zich verder en na ��n seizoen bij sc Heerenveen vertrok hij naar PSV.

Zijn debuut bij SC Heerenveen was tijdens een wedstrijd in de Intertoto, uit tegen het Wit-Russische Dinamo-93 Minsk. De wedstrijd eindigde in een 1-0 nederlaag.

Op de eerste competitiedag scoorde Van Nistelrooy de 2-1 thuis tegen NAC. Hij stond opgesteld als spits. Na acht wedstrijden had Van Nistelrooy twee doelpunten achter zijn naam staan, maar hij heeft indruk gemaakt met zijn spel. Hij werd gezien als een belofte en geselecteerd voor Jong Oranje.

In april 2001 komen de geruchten over een transfer naar Manchester United. De club zou al in onderhandeling zijn met zaakwaarnemer Roger Linse. Op 8 april zat Alex Ferguson op de tribune bij Ajax-PSV om Van Nistelrooy te bekijken. Eind april worden de onderhandelingen dan geopend. Op 23 april komt persbureau Reuters met een bericht: Van Nistelrooy naar Manchester United. Het transferbedrag is 67 miljoen gulden (30,4 miljoen euro), 2 miljoen gulden meer dan vorig jaar en een recordbedrag in de Premier League. Ook nu tekende hij een contract voor 5 jaar. Op 27 april werd hij gepresenteerd bij Manchester United. Het was officieel: Van Nistelrooy werd een Mancunian.

Tijdens het seizoen 2005-2006 krijgt Van Nistelrooy om onduidelijke redenen ruzie met trainer Ferguson. Gedurende de finale van de League Cup tegen Wigan Athletic wordt hij 90 minuten op de bank gehouden, ten faveure van Louis Saha. Gezien de perikelen bij Manchester United vertrekt Ruud al eerder naar het trainingskamp van het Nederlands elftal. Tijdens het WK laat hij weinig meer los dan dat er een 'meningsverschil' is tussen hem en Ferguson. Na het WK laat Ferguson weten dat Van Nistelrooy vrij is om te gaan. In de weken daarna zijn er geruchten dat hij zou worden overgenomen door Real Madrid welke waar blijken te zijn.


spacer spacer
spacer