instagram      
spacer

             
spacer
Apple
Apple Review
 
Google
Google Review
 
Microsoft
Microsoft Review
spacer
             
spacer
AI
Kunstmatige Intelligentie
 
Facebook
Social Media
 
Cyber
Cyber Security
spacer
                      
spacer
  Artificial Intelligence
imageAI
Kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een object dat een vorm van intelligentie vertoont. Het is moeilijk te definiëren wat 'intelligentie' precies is. Het is derhalve ook moeilijk te definiëren wat artificiële intelligentie precies is.
spacer
  Artikelen

listGrootste It Bedrijven de 12 grootste IT bedrijven
listText Mining is het analyseren van tekst door een computer.
listSociale netwerk websites hebben het begin van web 2.0 ingeluid.
listBig Data is een data collectie die zo groot en complex is.
listGoogle is het eerste bedrijf wiens naam een werkwoord is geworden.
listMSN is in 1995 opgezet als tegenhanger van het Word Wide web
listApple staat bekend als het bedrijf als het om ontwerp gaat.
listCloud Computing software en de data opslag via het internet
listScreenshots per jaar van nu.nl, apple.com, Marktplaats.nl, etc
         
         
spacer
  GPS
imageGPS
GPS is het wereldwijde satellietplaatsbepalingssysteem dat vanaf 1967 werd ontwikkeld door het leger van de verenigde staten zodat zij op elk moment en overal ter wereld hun voertuigen en soldaten konden traceren. Officieel heet het systeem NAVSTAR. In 1983, gaf, president Ronald Reagan gps vrij voor civiel gebruik, met beperkte nauwkeurigheid.
spacer
  Cyber Security
imageCyber Security
Cyber Security is het beschermen van computers tegen Cybercriminaliteit. Cybercriminelen kunnen op meerdere manieren een computer kraken, wat ook wel hacken genoemd word. Hacken is het ongeoorloofd binnentreden of het platleggen van een computer. 
         
         
spacer
  Scrum
imageScrum
Scrum is een raamwerk voor het ontwikkelen en onderhouden van complexe producten. De definitie van Scrum bestaat uit de Scrum rollen, gebeurtenissen, artefacten en de regels die deze zaken samenbrengen. Ken Schwaber en Jeff Sutherland hebben Scrum ontwikkeld.
spacer
  Cyber-physical system
imageCPS
Cyber-physical systems (CPS) zijn systemen die worden gekenmerkt door een nauwe wisselwerking tussen de computer-, communicatie- en besturingselementen (het cybergedeelte) en de fysieke processen zoals beweging, verwarming / koeling, trillingen en slijtage (het fysieke deel). Cyber-physical systems worden gezien als de aanjager van de industrie 4.0.
         
         
spacer
  Cloud Computing
imageCloud Computing
Cloud computing is het principe dat zowel de software als de data opslag via het internet plaats vind. De term is sinds 2008 gelanceerd maar het fenomeen Cloud Computing bestaat al veel langer. De geschiedenis van Cloud Computing begon in 1995.
spacer
  Big Data
Big Data
Big Data is een data collectie die zo groot en complex is dat het moeilijk wordt om de data te verwerken met normale database software en processing software. Big data ontstaat omdat bedrijven al hunbedrijfsinformatie opslaan waardoor er steeds meer data ontstaat. Door de jaren heen is gebleken dat iedere 2,5 jaar bedrijven twee keer zoveel data produceren. Vooral het bebruik van audio en video heeft de hoeveelheid snel doen toenemen. Deze toename van data brengt een aantal uitdagingen met zich mee .
         
         
spacer
  E-Discovery
imageE-Discovery
Electronic Discovery is de Engelse term voor een rechtszaak over elektronisch opgeslagen bestanden. Deze bestanden kunnen Emails, Word documenten, PDF's of zelfs Autocad tekeningen zijn. Alle bestanden van een verdachte (custodian) kunnen worden meegenomen voor onderzoek.
spacer
  Text Mining
Text Mining
Text Mining is het analyseren van tekst door een computer. Het doel van text mining is om hoogwaardige gegevens automatisch uit een tekst te halen. Een simpel voorbeeld is het detecteren en opslaan van email adressen die in een tekst staan. Het is mogelijk om een emailadres te omschrijven aan de hand van een aantal voorwaarde.
         
         
spacer
  Grootste It Bedrijven
Grootste It Bedrijven
De grootse IT bedrijven gemeten naar omzet zijn Samsung Electronics, Apple, HP, Foxconn, IBM, Panasonic, Microsoft, Dell, Amazon.com, Fujitsu, Intel, Google. Met uitzondering van Foxconn zijn al deze bedrijven bekend bij de consument. Een aantal bedrijven zijn de afgelopen 10 jaar sterk gestegen zoals Samsung, Apple, Amazon en Google.
spacer
  Digital Twin
Digital Twin
Een Digital Twin wordt gemaakt om te kijken hoe een object reageert op bepaalde omstandigheden voordat het object echt fysiek gebouwd wordt. Maar het object kan ook een orgaan zijn die digitaal is nagebouwd en waarop nieuwe medicijnen getest kunnen worden zonder dat het risoco wordt gelopen dat de patient schade ondervindt.
         
         
spacer
  Blockchain
Blockchain
Blockchain is vooral bekend als de techniek achter de cryptomunt bitcoin. De bitcoin is een betaalmiddel die los staat van de traditionele banken. Er wordt bij Bitcoin niet gewerkt met bankrekeningnummers waar geld naar toe of af gaat maar met Bitcoin-Wallets. Het grote verschil met de traditionele geld transacties is dat bij bitcoin de transacties niet traceerbaar zijn tot personen. Je kunt dus anoniem geld overmaken.
spacer
   
 
         
spacer